Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sramli zenekarok képes leírás - Mulatós zene.tlap.hu
részletek »

Sramli zenekarok - Mulatós zene.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mulatoszene.tlap.hu » Sramli zenekarok
Keresés
Találatok száma - 5 db
Die Eber Kapelle

Die Eber Kapelle

A zenekar 1996-ban alakult a mányi és Fejér megyei sváb népzenei hagyományok megőrzése, ápolása céljából. Gyermekzenekarként és Ifjúsági Fúvószenekarként számos hazai koncert mellett Németországi felkéréseknek is eleget tettek.A sok fellépésnek hála a zenekar tagjai már gyermekként tapasztalhatták, hogy mekkora felelősséget is jelent a színpad és a közönség együttes jelenléte, és hogy a zeneiskolában megszerzett tudás kiaknázásával emberek százai érezhetik jól magukat egy-egy rendezvényen.A 2000. évben már sokan bízták a zenekarra báljukat, és az első lakodalom is ebben az időszakban került a fellépések listájára. Az azóta eltelt 9 évben a zenekar tagjai felnőtté váltak, a megsokszorozódott felkéréseknek hála közös erővel kibővítették a repertoárt, hogy a hagyományos polkákon és keringőkön kívül tangókkal, tvisztekkel, mulatós és modern dalokkal, magyar és külföldi örökzöld melódiákkal és cigányzenével biztosíthassák a jó hangulatot, a gondtalan mulatozást. Néhány zenész több hangszeren is játszik, a modern slágereket gitárral, billentyűvel tudják kísérni. Mindezek mellett olyan hangtechnikai eszközöket vásároltak, melyek bel- és kültéri eseményeken is alkalmasak a minőségi hangzás biztosítására.

Gerecse Party Zenekar

Gerecse Party Zenekar

A Zenekar a Török Gyula által alakított Héregi Fúvószenekarból, vált ki és alakult újjá. Minden tagja már több mint 15 éves zenekari múltat tudhat maga mögött! Repertoárja igen nagy, ami a tradicionális fúvószenétől egészen a modernebb zenék, feldolgozásáig terjed!

GSB sváb zenekar

GSB sváb zenekar

Zenekarunk 1998 õszén jött létre, mikor 6 környékbeli (gánti, csákvári,vértesboglári) fiatal zenészbarát megalapította.Ugyanez év decemberében volt bemutatkozó fellépésünk, a gánti fúvószenekar évzáró koncertje után. Repertoárunk ebben az idõszakban javarészt fúvós nagyzenekari számokból állt, melyeket saját egyéni hangzásunkhoz alakítottunk át. Az ezt követõ idõszakban bálokon, esküvõkön, sördélutánokon feleltünk a jó hangulatért.Szerettük volna további mûfajokkal és stílusokkal gazdagítani repertoárunkat, ennek köszönhetõ, hogy az idő során újabb tagokkal bõvültünk.Az idõs gánti zenészektõl kapott névvel, Die Sieben Lustigen jártuk az országot.2005 nyarán elhatároztuk, hogy nagyobb lendülettel és céltudatosabban folytatjuk a zenélést. Nevünket is ekkor változtattuk Ganter Spitz Buam-ra.Zenekarunk életében voltak tagcserék, de mindig törekedtünk arra, hogy alaphangzásunk, és fő stílusirányunk megmaradjon. Nem akartuk feladni azt, amit az évek során elértünk.

Krigli Band

Krigli Band

Már az akkori elképzelésünk is az volt, hogy sváb illetve osztrák zenét szeretnénk játszani. Mint minden zenekar, mi is nagy lelkesedéssel indultunk. Rengeteget próbáltunk és igyekeztünk kialakítani a számunka legmegfelelőbb zenei irányzatokat. Időközben bővült a tagok száma és így már hét fővel fújtuk tovább.Szeretünk zenélni, és mindannyian gyermekkorunk óta tanuljuk e mesterséget. Mára már részben kialakítva saját, egyéni stílusunkat, talán azt mondhatjuk, egyre komolyabb felkéréseknek tehetünk eleget.

Leányvár Sramli

Leányvár Sramli

A Leányvár Sramli 1997-ben alakult a helyi német nemzetiségi néptánccsoport kísérő zenekaraként. A zenekar eredeti sváb zenét játszik, de a repertoárjából nem hiányozhatnak a szlovák dallamok és a kedvelt magyar slágerek sem. Az együttes rendszeresen kíséri a tánccsoportokat, valamint bálokon és esküvőkön is szívesen muzsikál. Bálok és esküvők szervezésekor vegyék fel velünk a kapcsolatot, ígérjük nem fognak csalódni, ha ezt a zenei stílust kedvelik!

Tuti menü